Saturday, February 7, 2015

Čestitke za slavu Nikoljdan - poruke

Srećna krsna slava svim ukućanima. Došao je Nikoljdan, veliki hrišćanski praznik. Mi ga proslavljamo u sreći i veselju. Dok se ikona presijava na svetlosti kandila, sviće zora, budi se priroda, a svevišnji nam šalje jutarnje blagostanje i snagu da istrajemo u nastojanjima i sačuvamo hrišćansku veru.

Svetom Nikoli se radujemo, slavimo ga od kad je sveta i veka. U rano jutro odlazimo u crkvu po koljivo. Okupljaju se kumovi i prijatelji da sajedno proslavimo ovo sveto ime.

Domaćine, uvek poštuj svog sveca i voli ga iz dna duše, moli se za unutrašnji spokoj i mir svoga roda i svih ljudi na planeti. Ne mrzi svoje neprijatelje, nego im oprosti kao što prašta svevišnji Bog i sveti otac Nikola.

Neka ti je srećna i bogougodna slava!

Poruke za Nikoljdan

Domaćine, slavi i poštuj svoga zaštitnika, svetog oca Nikolaja, jer on čuva tebe i tvoju porodicu i prenesi na svoju decu običaj po kojem će i oni slaviti zaštitnika.

Pomogao nam Bog braćo i sestre, svi vi koji proslavljate Nikoljdan i koji ste postili post u čast ovog velikog sveca. Kako radili, tako vam Bog pomogao, anđeli i arhanđeli i časni krst.

Da se sveti ime Božije u tvom domu, da zablista sveta ikona, da sačuvaš mir i slogu i da vlada zdravlje i veselje.

Svi oni koji su se pričestili i koji planiraju da se pričeste, neka im to služi na zdravlje, veselje i čast.

Srećan Nikoljdan!

Popular Posts